Orthopedische Aanpassing aan Confectieschoenen
Semi-orthopedische Maatschoenen
Orthopedische Maatschoenen
Veiligheidsschoenen
Verbandschoenen
Voorlopig orthopedische schoenen

Voorlopig Orthopedische Schoen (VLOS) 

De voorlopige orthopedische schoen (VLOS) is een tijdelijke schoen waarin alle noodzakelijke orthopedische voorzieningen zijn aangebracht. De VLOS wordt voorgeschreven om de voet te beschermen, te ondersteunen en aanwezige wonden te ontlasten. Dit is voor de tijd dat de voet geen definitief schoeisel kan verdragen of wanneer de voetproblematiek nog sterk in beweging is. 

Wilt u bij ons een voorlopige orthopedische schoen laten maken maak dan telefonisch een afspraak of vul het contactformulier in zodat wij u terug kunnen bellen. Voor het maken van de afspraak is het belangrijk dat u in het bezit bent van een medische indicatie. Hierop staat waarvoor u de schoenen nodig heeft en waar wij op moeten letten. Ook kunnen wij u telefonisch verder informeren over de procedure en beantwoorden wij graag uw aanvullende vragen. 

Medische indicatie 

Voorlopige orthopedische schoenen worden voorgeschreven door een medisch specialist of een huisarts. Sommige verzekeringen hebben genoeg aan de verwijzing van een huisarts, andere verzekeringen willen een verwijzing van een specialist.
De OVAC wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering (voor meer informatie met betrekking tot de voorwaarden verwijzen wij u naar uw eigen polis of de pagina verzekeringen).

U ontvangt van de arts een verwijzing waarop de medische indicatie en de aard van het voetprobleem wordt vermeld. Het is voor het aanmeten van de schoenen dan ook belangrijk dat wij in het bezit zijn van de medische indicatie.     

Aanmeten 

Het aanmeten van Voorlopige orthopedische schoenen gebeurt door een van onze orthopedisch adviseurs. Tijdens deze afspraak voeren wij tevens een anamnese gesprek waarin wordt besproken wat voor u belangrijk is. Tevens beoordelen wij uw looppatroon en anatomische eigenschappen in zowel actieve, passieve als functionele vorm. Vervolgens stelt onze adviseur samen met u aan de hand van de voetvorm, de maten en de medische beperkingen een behandelplan samen.  

Uitgebreide loopanalyse  

Aanvullend op het normale functieonderzoek hebben wij indien nodig uitgebreide mogelijkheden om een loopanalyse uit te voeren. In ons uitgebreide digitale looplab zijn wij in staat om zowel een statische als dynamische loopmeting uit te voeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel uitgebreide drukmeet apparatuur als van visuele opnames om het gangpatroon optimaal te kunnen beoordelen. Uit deze loopmeting kunnen wij aanvullende informatie over uw looppatroon halen.

Passen 

Wij maken aan de hand van de 3D afdruk van uw voeten speciale persoonlijke leesten. De leesten vormen de basis van de pasvorm.
Op de leesten maken we vervolgens supplementen (voetbedden). Daarna wordt over de leest en het supplement een doorzichtige folie vacuum getrokken. Deze folie komt u bij ons passen. Aan de hand van deze folie kunnen wij precies de binnenruimte van de schoen bepalen en zo nodig kwetsbare plekjes aantekenen. Aan de hand van de aantekeningen op de folie kunnen wij de leest aanpassen om zo tot een goede pasvorm te komen. 

Het totale proces van aanmeten tot afleveren neemt maximaal 3 weken in beslag. Na deze periode wordt u uitgenodigd voor het maken van een afspraak waarbij de aangepaste schoenen worden afgeleverd. Tijdens deze afspraak wordt door de orthopedisch schoentechnicus gecontroleerd of de schoenen goed lopen en het gewenste effect bereikt is.   

Controle

Na de levering van de schoen wordt een controle afspraak gepland. Mochten er drukplekjes of andere huidbeschadigingen optreden welke niet weg trekken kunt u een afspraak maken om de schoen te laten controleren en eventueel aan te passen.  

Meer informatie

Omdat u bij de levering van voorlopige orthopedische schoenen niet zelf schoenen hoeft te kopen in de winkel, vraagt de verzekering een eigen bijdrage over de schoenen welke elk jaar wettelijk wordt vastgelegd door het ministerie van VWS. Doordat de vergoeding van de schoenen uit de basisverzekering komt, wordt ook een deel van het eigen risico verrekend. Voor meer informatie met betrekking tot voorwaarden en vergoedingen verwijzen wij u naar uw eigen polis of de pagina verzekeringen.

Wij werken uitsluitend op afspraak. Dit om er voor te zorgen dat de juist mensen, die gespecialiseerd zijn op het gebied van uw vragen of problemen, voldoende tijd voor u vrij kunnen maken. U kunt iedere werkdag tussen 8.00 en 12.30 en 13.30 en 17.00 uur via het volgende telefoonnummer 040-2541144 telefonisch een afspraak maken. Daarnaast kunt u mailen naar info@vrijhoeven.nl of het contactformulier invullen.