Ons verhaal

Vrijhoeven Orthopedisch Centrum is een echt familiebedrijf.
Andre Vrijhoeven, de oprichter van het bedrijf werkte eerst als ontwerper en inkoper bij  confectieschoenfabriek de Marathon. De schoenindustrie is de familie Vrijhoeven met de paplepel ingegeven. Hoe kon dit ook anders in het Waalwijk waar zij geboren en getogen zijn. Na het behalen van zijn diploma voor orthopedische schoentechniek, richtte
Andre samen met zijn vrouw A.Vrijhoeven Orthopedie op aan de Burgemeester van Hoofflaan in Veldhoven 

Door zijn ervaring in de schoenindustrie te combineren met het orthopedisch schoentechnisch vak heeft Andre veel nieuwe producten, technieken en materialen ontwikkeld, die ook op dit moment nog gebruikt worden in de schoen orthopedie.

In 1987 bleek dat het bedrijf uit zijn jasje begon te groeien en werd de stap gezet naar een nieuwe droom: Een orthopedisch centrum waar samenwerken met anderen en het bieden van een totaalpakket het ideale plaatje was. Andre en Coby bouwden daarom een prachtig pand aan de Run in Veldhoven. In 1989 kon de verhuizing plaatsvinden en veranderde ook de naam mee: Vrijhoeven Orthopedisch Centrum ontstond.

In 1988 kwam zoon Leon ook in dienst in het bedrijf als orthopedisch schoentechnicus. Hij had daarvoor al bij diverse collega’s gewerkt om ervaring op te doen. In 1994 kwam ook de vrouw van Leon in dienst bij het centrum als compressiespecialist. Zij ging de elastische kousen afdeling voor haar rekening nemen en een deel van de administratie. In 1996 hebben Leon en zijn vrouw Nancy de bedrijfsvoering overgenomen, terwijl de ouders nog bleven meewerken in het bedrijf.

In de afgelopen jaren is Vrijhoeven Orthopedisch Centrum uitgegroeid tot een gespecialiseerd bedrijf, met deskundige, goed getrainde en betrokken medewerkers. Belangrijkste doel van Vrijhoeven Orthopedisch centrum is persoonlijke aandacht en het samen met de klant komen tot de beste oplossing. Dit in eventuele samen spraak met externe disciplines. 

Inmiddels heeft ook de 3e generatie zijn intrede gedaan in het familiebedrijf. Dochter Marjolein verzorgt samen met vriend Willem een deel van de administratie en zoon Tim werkt mee als orthopedisch schoentechnoloog daarnaast is hij bezig met de opleiding tot compressiespecialist.

Voor ons is het belangrijk dat wij mee gaan in de nieuwe technieken en deze op onze eigen manier inzetten voor een optimaal resultaat. Zo hebben wij een uitgebreid looplab aangelegd waar we drukmetingen en loopanalyses kunnen uitvoeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van uitgebreide drukmetingen en visuele opnames om het looppatroon zo goed mogelijk te kunnen beoordelen.

Kwaliteit

Vrijhoeven Orthopedisch Centrum is erkend door de Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen (SEMH) als orthopedisch schoentechnisch bedrijf en als leverancier therapeutisch elastische kousen. Dit betekent dat wij aan de strenge eisen van de SEMH voldoen welke garanderen dat kwalitatief hoogwaardige producten geleverd worden door ons bedrijf.

Wij zijn dan ook aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Orthopedisch schoentechnici (NVOS) en de Nederlandse Schoenmakers Vereniging (NSV).
Wij zijn mede-oprichter van Therapeutisch Elastische Kousen Organisatie Nederland (THEKON) en Voetvisie Nederland, orthopedische professionals. 

Thekon is hét platform van acht zeer ervaren specialisten  in medische hulpmiddelen op compressiegebied. Met vestigingen in ziekenhuizen, zorgcentra, gezondheidscentra zijn we in heel Nederland altijd in de buurt. Met persoonlijke aandacht, innoverende technieken en zorg van de hoogste kwaliteit. 

Voetvisie Nederland is een samenwerking van 8 schoentechnische bedrijven die vooroplopen in Nederland. Deze orthopedische professionals ontwikkelen met onderzoek, vakmanschap, kennis en ervaring gezamenlijk de beste oplossing op maat, waar u ook woont in Nederland.