Veel voetproblemen zijn op te lossen door middel van uitneembare voetbedden in combinatie met een goede schoen. Deze voetbedden worden ook wel steunzolen, inlay’s of supplementen genoemd. Bij het leveren van de steunzolen vinden wij het geven van een passend schoenadvies dan ook vanzelfsprekend.

Een steunzool herverdeeld de druk onder de voet. Hierbij wordt op sommige plekken wat meer ondersteuning gegeven om te corrigeren en op andere stukken word iets minder druk gegeven om de voet te ontzien. 

Onze steunzolen worden vervaardigd met de nieuwste en beste materialen. Vrijhoeven Orthopedisch Centrum heeft door jarenlange ervaring een uitermate effectieve manier van aanmeten uitgevonden, welke is overgenomen door diverse collega’s in het land. Wilt u bij ons Steunzolen laten maken? Maak dan telefonisch een afspraak of vul het contactformulier in zodat wij u terug kunnen bellen. Ook kunnen wij u telefonisch verder informeren over de procedure en beantwoorden wij graag u aanvullende vragen. 

Aanmeten

Het aanmeten van steunzolen gebeurt door een van onze orthopedisch adviseurs. Tijdens deze afspraak voeren wij een anamnese gesprek waarin u kunt aangeven wat voor u belangrijk is. Daarnaast beoordelen wij uw looppatroon en stellen we samen met u aan de hand van de voetvorm en de medische beperkingen een behandelplan samen.

Uitgebreide loopanalyse

Aanvullend op het normale functieonderzoek hebben wij indien nodig uitgebreide mogelijkheden om een loopanalyse uit te voeren. In ons uitgebreide digitale looplab zijn wij in staat om zowel een statische als dynamische loopmeting uit te voeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel uitgebreide drukmeet apparatuur als van visuele opnames om het gangpatroon optimaal te kunnen beoordelen. Uit deze loopmeting kunnen wij aanvullende informatie over uw looppatroon halen.

Het totale proces van aanmeten tot afleveren neemt maximaal 3 weken in beslag. Na deze periode wordt u uitgenodigd voor het maken van een afspraak waarbij de steunzolen worden afgeleverd. Tijdens de aflevering wordt door de orthopedisch schoentechnicus gecontroleerd of de steunzolen goed passen en het gewenste effect bereikt wordt.   

Soorten steunzolen

Wij bieden verschillende soorten steunzolen aan. Wij verdelen deze onder in steunzolen voor in confectieschoenen, voor in sportschoenen en steunzolen voor in veiligheidsschoenen. 

Wij adviseren de steunzolen altijd te dragen in combinatie met goede confectieschoenen. Omdat wij vaak de vraag krijgen wat goede schoenen zijn, hebben wij een algemeen schoenadvies opgesteld.

Sportsteunzolen zijn bedoeld om tijdens het sporten de voet goed te ondersteunen en de krachten goed te verdelen. Aan de hand van de sport wordt bepaald welke sportsteunzool voor u geschikt is. Vrijhoeven Orthopedisch Centrum heeft al sportsteunzool voor diverse topsporters gemaakt, waaronder spelers van PSV en bekenden uit de schaatswereld. 

Veiligheidssteunzolen zijn enkel bedoelt voor in uw veiligheidsschoenen. Dit zijn zolen die aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen, zodat de schoen aan de veiligheidseisen blijft voldoen. Dit is dan ook de reden dat wij niet voor elke werkschoen zomaar veiligheidssteunzolen mogen maken. Iedere leverancier stelt zijn eigen eisen aan de veiligheidssteunzolen die wij maken. Zonder aan deze eisen te voldoen vervalt de veiligheidscertificering van de schoen. Wil u weten of wij veiligheidssteunzolen kunnen maken voor in uw werkschoenen? Neem dan contact met ons op.  

Meer informatie

U zult bijna altijd moeten wennen aan de nieuwe steunzolen. Door de aanpassingen en correcties kan het staan en lopen anders aanvoelen. Om U te laten wennen aan de nieuwe steunzolen en om drukplekken te voorkomen, is het belangrijk om de steunzolen rustig in te lopen. Bij het afleveren wordt aangegeven welk inloopschema bij u van toepassing is. Wij adviseren om de voeten regelmatig te controleren op drukplekken. Mochten er tijdens de inloopfase problemen ontstaan, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen voor advies of om de steunzolen eventueel aan te laten passen. 

Een eventuele vergoeding komt uit de aanvullende verzekering. Dit betekend dat er geen verrekening plaats vind met een eventueel openstaand eigen risico. Elke verzekering hanteert hierbij andere vergoedingen. Voor meer informatie over de vergoeding en regels verwijzen wij u daarom door naar de polis van uw eigen verzekering.  

Steunzolen voor in werkschoenen worden mogelijk uw werkgever of het UWV vergoed. Indien u een verwijzing heeft van een arts, kunnen wij u helpen bij de aanvraag bij het UWV.  

Wij werken uitsluitend op afspraak. Dit om er voor te zorgen dat de juist mensen, die gespecialiseerd zijn op het gebied van uw vragen of problemen, voldoende tijd voor u vrij kunnen maken. U kunt iedere werkdag tussen 8.00 en 12.30 en 13.30 en 17.00 uur via het volgende telefoonnummer 040-2541144 telefonisch een afspraak maken. Daarnaast kunt u mailen naar info@vrijhoeven.nl of het contactformulier invullen.