Orthopedische Aanpassing aan Confectieschoenen
Semi-orthopedische Maatschoenen
Orthopedische Maatschoenen
Veiligheidsschoenen
Verbandschoenen
Voorlopig orthopedische schoenen

Verbandschoen

Verbandschoenen, ook wel verbandpantoffels genoemd, zijn bedoeld om voeten met geringe afwijkingen, wond- of huidproblemen en oedeem te beschermen. Het doel van deze tijdelijke oplossing is u zo snel mogelijk mobiel te maken. De verbandschoenen zijn snel leverbaar in verschillende uitvoeringen en maten. Verder zijn ze wasbaar in de wasmachine of op de hand bij 40°C en drogen ze zeer snel weer op met de bijgeleverde mal in de schoenen. De verbandschoen wordt vaak voorgeschreven door uw behandelend arts, maar u kunt deze uiteraard ook particulier bij ons kopen. Om de verbandschoen te optimaliseren kunnen wij eventueel ook voetbedden in de verbandschoen maken. 

Medische indicatie

Verbandschoenen worden voorgeschreven door een medisch specialist of een huisarts.  Sommige verzekeringen hebben genoeg aan de verwijzing van een huisarts, andere verzekeringen willen een verwijzing van een specialist. De verbandschoenen worden onder bepaalde voorwaarden volledig vergoed vanuit de basisverzekering (voor meer informatie met betrekking tot de voorwaarden verwijzen wij u naar uw eigen polis).

U ontvangt van de arts een verwijzing waarop de medische indicatie en de aard van het voetprobleem wordt vermeld. Een verwijzing is niet altijd noodzakelijk. U kunt ook op eigen kosten verbandschoenen aanschaffen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden. 

Wij werken uitsluitend op afspraak. Dit om er voor te zorgen dat de juist mensen, die gespecialiseerd zijn op het gebied van uw vragen of problemen, voldoende tijd voor u vrij kunnen maken. U kunt iedere werkdag tussen 8.00 en 12.30 en 13.30 en 17.00 uur via het volgende telefoonnummer 040-2541144 telefonisch een afspraak maken. Daarnaast kunt u mailen naar info@vrijhoeven.nl of het contactformulier invullen.