Orthopedische Aanpassing aan Confectieschoenen
Semi-orthopedische Maatschoenen
Orthopedische Maatschoenen
Veiligheidsschoenen
Verbandschoenen
Voorlopig orthopedische schoenen

Semi-orthopedische Schoenen (OSB)

Semi orthopedische schoenen zijn half op maat gemaakte schoenen. Deze schoenen worden in een schoenfabriek vervaardigd met speciaal goedgekeurde leesten en hoogwaardige materialen. Deze schoenen worden in een passende breedte en lengtemaat besteld en hebben meer ruimte voor voetbedden dan confectieschoenen. Bovendien zijn deze schoenen geschikt om te voorzien van orthopedische voorzieningen. 

Wilt u bij ons Semi orthopedische schoenen laten maken, kunt u telefonisch een afspraak maken of het contactformulier invullen zodat wij u terug kunnen bellen. Voor het maken van de afspraak is het belangrijk dat u in het bezit bent van een medische indicatie.  Wij kunnen u telefonisch verder informeren over de procedure en wij beantwoorden graag uw aanvullende vragen. 

Medische indicatie 

Semi orthopedische schoenen worden voorgeschreven door een medisch specialist of een huisarts. Sommige verzekeringen hebben genoeg aan de verwijzing van een huisarts, andere verzekeringen willen een verwijzing van een specialist (voor meer informatie met betrekking tot de voorwaarden verwijzen wij u naar uw eigen polis of de pagina verzekeringen).

Op de verwijzing wordt de medische indicatie en de aard van het voetprobleem vermeld. Het is voor het aanmeten van de schoenen dan ook belangrijk dat wij in het bezit zijn van de medische indicatie.   

Aanmeten 

Het aanmeten van semi orthopedische schoenen gebeurt door een van onze orthopedisch adviseurs. Tijdens deze afspraak voeren wij een anamnese gesprek waarin u kunt aangeven wat voor u belangrijk is. Daarnaast beoordelen wij uw looppatroon en stellen we samen met u aan de hand van de voetvorm en de medische beperkingen een behandelplan samen.

Uitgebreide loopanalyse  

Aanvullend op het normale functieonderzoek hebben wij indien nodig uitgebreide mogelijkheden om een loopanalyse uit te voeren. In ons uitgebreide digitale looplab zijn wij in staat om zowel een statische als dynamische loopmeting uit te voeren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van zowel uitgebreide drukmeet apparatuur als van visuele opnames om het gangpatroon optimaal te kunnen beoordelen. Uit deze loopmeting kunnen wij aanvullende informatie over uw looppatroon halen.

Model, materiaal en kleur

Wij maken een 3D afdruk van uw voeten en deze dient als basis voor het verdere proces. Semi-orthopedische schoenen worden fabrieksmatig geproduceerd, in een breed scala van modellen en uitvoeringen. Vrijhoeven Orthopedisch Centrum biedt semi-orthopedische maatschoenen uit de collecties van o.a. Durea, Gijs en TOM schoenen. Er is een ruime keuze aan modellen, materialen en kleuren. Voor kinderen is er een veelzijdige collectie met een groot aanbod in actuele modekleuren, o.a. van het merk TOM. Wat er uiteindelijk mogelijk is met betrekking tot het model wordt mede bepaald door de medische indicatie, uw voetproblemen en voorgeschreven orthopedische voorzieningen. In overleg met de schoentechnicus maakt u een keuze, waarna de schoen bij de desbetreffende fabriek op maat wordt besteld.  

Mocht u een indruk willen krijgen van de mogelijke modellen verwijzen wij u door naar deze pagina. Tijdens de afspraak kunnen wij samen met u kijken welke modellen geschikt zijn voor uw voet in combinatie met de orthopedische voorzieningen die nodig zijn.

Het totale proces van aanmeten tot afleveren neemt maximaal 6 weken in beslag. Na deze periode wordt u uitgenodigd voor het maken van een afspraak, waarbij de schoenen worden afgeleverd. Tijdens de aflevering wordt door de orthopedisch adviseur gecontroleerd of de schoenen goed passen en het gewenste effect bereikt wordt.   

Controle

Na de levering van de schoenen wordt er standaard een controle afspraak gepland. Op welke termijn dit is, is afhankelijk van uw persoonlijke situatie.
Daarnaast kunt u zelf een extra afspraak maken, bijvoorbeeld wanneer u problemen ondervindt bij het dragen. Wanneer er drukplekjes of andere huidbeschadigingen optreden die niet wegtrekken kunt u een afspraak maken om de schoen te laten controleren en eventueel aan te passen.  

Mochten uw schoenen goed bevallen en verloopt alles naar wens, dan adviseren wij u om iedere 15 maanden uw schoenen te laten controleren op pasvorm, functionaliteit en draagcomfort. Aan deze controle zijn bij ons geen kosten verbonden. Mocht de controle aanleiding geven tot een reparatie, dan worden hiervoor de gebruikelijke reparatiekosten in rekening gebracht. 

Meer informatie

De garantiebepalingen zijn niet van toepassing op gebreken veroorzaakt door onzorgvuldig gebruik of veranderingen aan uw voeten die zijn ontstaan in de garantieperiode. Ook valt normale slijtage (reparatie) niet onder de garantie.

U zult vrijwel altijd moeten wennen aan de nieuwe schoenen. Door de aanpassingen en correcties kan het staan en lopen anders aanvoelen. We streven altijd naar toepassing van de lichtste materialen, het kan echter voorkomen dat het gewicht van de schoen iets is toegenomen. Verder is het in het begin mogelijk dat de schoenen wat stug zijn. De schoenen zijn grotendeels vervaardigd van leer, wat de eigenschap heeft zich geleidelijk aan te passen aan de vorm van uw voeten. Om u te laten wennen aan de nieuwe schoenen en drukplekken te voorkomen, is het belangrijk om de schoenen rustig in te lopen. Bij het afleveren wordt aangegeven welk inloopschema u dient te volgen. Wij adviseren om de voeten regelmatig te controleren op drukplekken. Mochten er tijdens de inloopfase problemen ontstaan, dan kunt u telefonisch contact met ons opnemen voor advies of om de schoen eventueel aan te laten passen. 

Omdat u bij de aanschaf van semi orthopedische schoenen, geen schoenen zelf hoeft te kopen in de winkel, vraagt de verzekering een eigen bijdrage over de schoenen. De hoogte hiervan wordt elk jaar wettelijk vastgelegd door het ministerie van VWS. Doordat de vergoeding van de schoenen uit de basisverzekering komt, wordt dit verrekend met een eventueel nog openstaand eigen risico. Voor meer informatie met betrekking tot voorwaarden en vergoedingen verwijzen wij u naar uw eigen polis of de pagina verzekeringen. 

Het spreekt voor zich dat regelmatig onderhoud bijdraagt aan een langere levensduur van uw schoenen (meer informatie over dit onderhoud vindt u hier (KNOP)). Bij goed onderhoud hoort ook het op tijd laten repareren van uw schoenen. Voor reparatie kunt u de schoenen aan de balie afgeven (of af laten geven). Ons streven is om alle reparaties na maximaal vijf dagen te hebben uitgevoerd. Voor vragen over het onderhoud van de schoenen kunt u altijd contact met ons opnemen. 

Wij werken uitsluitend op afspraak. Dit om er voor te zorgen dat de juist mensen, die gespecialiseerd zijn op het gebied van uw vragen of problemen, voldoende tijd voor u vrij kunnen maken. U kunt iedere werkdag tussen 8.00 en 12.30 en 13.30 en 17.00 uur via het volgende telefoonnummer 040-2541144 telefonisch een afspraak maken. Daarnaast kunt u mailen naar info@vrijhoeven.nl of het contactformulier invullen.